Varmepumper sparer energi, penger og miljø

Om varmepumper

En luftvarmepumpe eller luft-vann varmepumpe utvinner varmeenergien fra luften utendørs og overfører den til den sirkulerende innendørspumpen. For hver eneste kW som brukes for å drive en luftvarmepumpe får du opp til 5 kW varmeenergi til å varme huset ditt med. Bruker du for eksempel oljeoppvarming eller elektrisk oppvarming får du kun mellom 0,8 og 0,9 kW for hver kW du bruker.

Med en varmepumpe blir det mye billigere å varme opp både hjemmet og varmtvannet ditt. Du kan forkort oppvarmingskostnadene med opp til 80%, selv om besparelsene avhenger av hvor mye priser og skatt på olje og el utvikles, husets planløsning, hvilke metoder du velger, hvor du plasserer dem og om du kjører varmepumpen på kjølefunksjonen.

Investeringen er relativt liten ettersom du med en luftvarmepumpe verken behøver å grave eller borre i berg eller mark. Dette holder kostnadene for installasjonen nede og minsker belastningen på tomten din. Du tjener raskt inn investeringen da virkningsgraden på varmepumper er høy og nå som strømprisene hele tiden stiger kommer du garantert ikke til å angre. Faktum er at du kommer til å kunne glede deg over besparelser allerede fra den første måneden.

En annen grunn til å velge en luftvarmepumpe er at den er miljøvennlig. Siden den bruker en av naturens helt kostnadsfrie gaver, utendørsluften for å varme opp hus og varmtvann gir den mye mindre CO2-utslipp enn noe annet tradisjonelt fossilbrenselbasert oppvarmingssystem. Til og med ved temperaturer under 0 °C finnes det varme i lufta.